Miért ajánlott a szabadulószoba pároknak is?

Sok csapattal találkoztunk már a Törd a fejed pályafutása alatt, vegyes társaságok látogattak minket, és mi is sok szabadulószobát végig jártunk már. Voltunk már mindenféle felosztásban, 8 fővel és kettesben is. Viszont mindig jobban éreztük magunkat amikor az utóbbi mellett döntöttünk.

A “flow élmény” tekintetében ugyanis sokkal inkább való a szabadulószoba pároknak mint gondolnánk. De miért is?!

szabaduloszoba paroknak tord a fejed

Egy főre jutó élményfaktor

Ha voltatok már élő kijutós játékban nagyobb társasággal, akkor biztos feltűnt nektek is, hogy mindig van a csapatban egy-két játékos aki többet tesz hozzá a sikeres küldetéshez, mint a többiek.
Ők válnak a játékmenet csomópontjává, több feladatot teljesítenek, ezáltal az élmények nagy részét is ők zsebelik be. A csapat másik fele így aktív megfigyelővé vagy passzív játékossá válik.
Két fő esetében a feladat megosztás százalékos arányban sokkal inkább az 50-50% felé hajlik, főleg miután a feladatok nagy része csak együttműködéssel oldható meg. 🙂

A kevesebb néha több…

Bár a szabadulós játékok alapja a csapatmunka és a kommunikáció, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a nagyobb létszám előnyt jelent. Nem egyszer tapasztaltuk már meg a figyelem elterelés jelenségét játékosainknál.
Amikor valaki benne van egy helyes gondolatmenetben, de a többiek téves vagy felesleges információk kommunikálásával megzavarják és kizökkentik őt. Így a jó gondolat elfelejtődik, ezzel értékes perceket veszítve a siker felé vezető úton.
A pároknak, két fős csapatoknak tehát a kommunikáció is könnyítést jelenthet, főleg ha összeszokott, egymás gondolkozásmódját jól ismerő emberekről van szó.

szabaduloszoba paroknak kijutos jatek

“Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt.”

Platón

Ez az évezredekkel korábban íródott idézet, pontosan ráillik a szabadulószobák világára. A hétköznapok során szituációtól függően más-más személyiségjegyünk kerül a felszínre, és nincs ez másképp szabadulás közben sem. Ilyenkor a játékosok rendszerint új problémákkal, helyzetekkel találkoznak a játék alatt, így a reakciók eltérőek lehetnek a megszokottól.
Akár régi barátokról, akár új ismeretség kialakulásáról van szó,  egymás jobban való megismerése garantált 2 fős csapatoknál. Mindent összevetve a szabadulószoba pároknak, barátoknak, szerelmeseknek is kiváló lehetőség, hogy kapcsolatukat egy újabb szintre emeljék 🙂

Ha egyetértesz a fent leírtakkal, és szeretnéd valamilyen alkalomból meglepni párodat egy különleges programmal, akkor nézz rá a kizárólag pároknak szóló randicsomag ajánlatukra